Bästa dykningen i världen

Thailand erbjuder några av de bästa dykningsplatserna i världen. Med sina många öar är de bland de finaste i världen och dykning runt öarnas kuster är fantastisk.

De flesta av de dykningsdestinationerna är på Andaman havet på den sydöstra kusten av Thailand. De mest kända är uteslutande Similan Islands med alldeles utmärkt dykning. Lite längre norrut finns det Surin öarna som är lite mindre känd än Similan men också utmärkt med den världsberömda Richelieu Rock dykplatsen med goda chanser att upptäcka en Valhaj! Dessa två destinationer är bättre att utforska med båt men det är också möjligt att dyka där på en dagstur. Närmare fastlandet du har mycket goda dykningsmöjligheter runt Koh Lanta (Hin Daeng och Hin Muang är två världsklassdykplatser), Koh Phi Phi och Phuket öarna. Dessa destinationer erbjuder goda chanser att dyka med en Manta Ray eller en valhaj.

På ostkusten i Gulf of Thailand är den bästa dykningsplatsen utan tvekan Ko Tao. Under det senaste decenniet har det blivit en plats för att lära sig dykning och för dykare att klara sin PADI kurs. Många erfarna dykare kommer också hit för att gå proffskurser och faktiskt bli divemasters då de är lockade av enkla dykplatser som är perfekt för lektioner och till billigare priser. Det är också möjligt att dyka i Koh Samui men det är inte något speciellt och faktiskt de flesta dykcenter i Koh Samui tar dig på dykning runt Koh Tao i stället på en dagsutflykt.

Över hela Thailand hittar du ett otroligt utbud av marint liv. Revhajar, leopardhajar, bläckfiskar och sköldpaddor är vanliga möten.

Dykning i Thailand är mer om stora fiskar men det finns också mycket bra platser för dykning som Richelieu Rock vilket gör den till en utmärkt plats för undervattensmakrofotografer. De bästa korallerna kan hittas i Andamansjön runt Similan Islands.