Dykplatser

Det finns många härliga dykplatser i Thailand som är optimala för att dyka och se fantastiska vyer som korallrev, fiskar och växtlighet. Det finns allt från mer till mindre populära dykplatser i Thailand som besöks av miljontals med turister varje år som vill dyka och snorkla för att se det unika livet under ytan. Naturreservat, naturparker, korallrev och stränder besöks årligen av dykare från hela världen som kommer för att besöka, se, uppleva och fotografera.

I Phi Phi finner man en nationalpark där man upplever allt från grunda sund med höga berg till djupa korallrev med ljusa stränder och allt däremellan. Det finns självklart dykcenter på Phi Phi där man kan få information om vart det är bäst att ta sig när man ska dyka, något som beror mycket på vad det är för typ av upplevelse man vill få. Många vill se ett rikt undervattenliv och det gör man verkligen på Phi Phi, därmed en av anledningarna till varför det idag är en nationalpark. Phi Phi är även enkelt att ta sig till från Krabi eller Phuket, utbudet av boende och hotell är även stort.

En annan dykplats är Koh Tao som enligt många är en av de bästa dykplatserna som finns i Thailand. Det kan dock diskuteras, utbudet är dock väldigt stort. Det är en temperatur på kring 27 grader i vattnet och man kan lätt också söka sig till delar där det inte är för mycket ström. Det finns också ett brett urval av olika dykplatser på Koh Tao vilket är en stor fördel för den som vill ha lite att välja mellan. Om det är så att man vill till en dykplats för att också ta ett dykcertifikat så går även detta bra då det finns många dykcenter att vända sig till för att ansluta sig till en utbildning som tar allt från fyra dagar till tre veckor beroende på hur intensivt man vill gå kursen. De kändaste dykplatser som finns på Koh Tao är bland annat Green Rock men är White Rock och Shark Island. Genom att fråga de lokala dykcenter som finns på Koh Tao efter bra dykplatser så kan de hänvisa dig till bland annat de tidigare nämnda populära dykplatserna men även andra guldkorn.

Dykplatser i Thailand kan man oftast hitta bäst genom att man tar sig till något av de kändare områdena som Khao Lak, Krabi, Phi Phi eller Koh Tao för att sedan fråga sig till dykplatser som rekommenderas av lokalbefolkning och lokala dykare. Det finns oftast dykcenter där man kan träffa andra dykare där man får tips och råd om bästa dykplatserna i Thailand men även på den ort man befinner sig på. Hundratusentals reser årligen till Thailand för att dyka och det kan medföra att det är väldigt mycket dykare på vissa dykplatser men om man då söker sig till mindre exploaterade dykplatser så kan man uppleva en helt unik natur och djurliv som man kan beundra ostört långt borta från andra dykare eller snorklare som stör.