Hin Daeng

Hin Daeng är en av den främsta platserna för dykning i Thailand med valhajar och rockor. Håll utkik för att få syn på de rockor som utför sina loopar och graciöst glider runt omkring dig.

Hin Daeng (thailändska för Red Rock) är en stor undervattensformation som reser sig bara 3 meter över havsytan. Den östra och norra sidan är relativt grunda medan de västra och södra sidorna har en lång sandig slänt med korallpatchar och ett avhopp som blir djupare.

Om man tittar på de kala klipporna ovanför vatten skulle du inte ha en aning om att Hin Daeng är en sådan vacker dykplats under vatten. Många lokala dykproffs betygsätter detta som sin favoritdykplats.

Hin Daeng röda mjuka koraller är frodiga och höga och stora stim av färgglada fiskar sveper förbi åsen och omger dig med en skimrande mur av färger. Ett dyk på Hin Daeng startar normalt på den västra sidan där du kan sjunka ner längs en brant vägg. I södra änden av området där väggen sjunker till ungefär 70 meter. Bortsett från att kolla in de mjuka koraller håll alltid ett ett öga på den ”stora blå”. Om en valhaj ska visas kommer det förmodligen att vara här. Du behöver ibland ett extra par ögon på Hin Daeng för att söka efter och vara redo för skuggan av en stingrocka …

Stigande till det grunda vattnet du kommer att se  barracuda jagande sitt byte och stora stim av färgglad fisk rusa fram och tillbaka. De grunda klippor döljer en mängd räkor, krabbor och muränor. Det finns mycket att se här på Hin Daeng som ligger inom Mu Koh Lanta National Marine Park.