Koh Phi Phi

Egentligen de två största öarna – Phi Phi Don och Phi Phi Leh. Dessa fantastiska systeröar tynar bort i havet som ett par smaragdjuveler i akvamarint vattnet i Phang Nga Bay. Det är en av de mest pittoreska öarna i världen. Du kommer att förundras över den fantastiska ölandskapet både över och under vattenlinjen.

Dykning i Phi Phi rankas bland de 5 bästa dykdestinationerna i Thailand. Kalkstensklipporna stiger dramatiskt ur havet och bildar de färgglada mjukkorallväggar som öarna är kända för.

Det finns mer än 15 olika dykplatser på Koh Phi Phi med många robusta väggar, intressanta grottor och grottgenomföringar. grottornas entréer skyms ofta av bländande moln av Glassfish och gorgonians. Sjöhästar och bajonettfisk håller även de mest erfarna dykare underhållen i dagar.

Öarna ligger i Mu Ko Phi Phi National Marine Park i Krabi-provinsen så att livet i havet skiljer sig betydligt från våra andra Thailands dykplatser. På många platser är öarna kantade med grunda korallträdgårdar där hårda och mjuka koraller samt svampar blomstrar i harmoni bland det otaliga marina livet. Här är din bästa chans sköldpaddor mumsa på koraller, svart och vitt bandade havsormar, bläckfisk, havsängel, revhajar och leopard (zebra) hajar.

Dykningen på Phi Phi-öarna är tillsammans med sina vackra stränder till synes oändligt till antalet vikar och bukter med avspänd livsstil som tilltalar semesterfirare från alla samhällsskikt. Resenärer och unga backpackers bara letar efter ett par dagar av ett lätt sätt att leva i solen. De är säker glada för det stora utbudet av dykningsäventyr som dessa öar har att erbjuda.