Koh Rok

Koh Rokligger 25 kilometer söder om Koh Ha och är två systeröar – Koh Rok Nok och Koh Rok Nai åtskilda av en smal kanal, cirka 15 meter djup. Öarna ligger inom skydds gränser Mu Koh Lanta National Marine Park.

Dessa öar har några av de vackraste stränderna som ses vid dykning i Thailand och saknar invånare. Dykningen här är på en av de mest orörda korallrev i Thailand.

Den västra sidan av öarna (från båtplatsen till västra spetsen) har ett svagt sluttande rev gjord av hårda koraller som växer ovanpå varandra. Alla små revfisk finns här tillsammans med nakensnäckor, muränor, bläckfisk och många andra. Revet är en bra satsning för dykare att upptäcka små färglada fiskar särskilt när de är aktiva vid skymning och gryning. Nere på sandbotten, från 20 till 35 meter finns blå-prickiga stingrockor som är vanliga.

Den östra spetsen av Koh Rok har fler mjuka koraller med stora svampar och korallträd. Här är där sköldpaddor är vanliga, inte blyga alls och lätt för dig att få en närmare titt när de föder. Öspetsen är mer utsatt för strömmar (mild styrka) och så har möjligheten för vissa pelagiska arter såsom cobias och makrill.