Koh Tarutao

Tarutao National Marine Park bildades 1974 och är Thailands äldsta nationalpark i södra Thailand i Andamansjön, nära den malaysiska gränsen. Det är ca 32 nautiska miles nordväst om Langkawi.

Koh Tarutao består av Koh Adang, Koh Rawi, Koh Lipeh, Koh Dong, Hin Ngam, Koh Yang och Koh Bitsi öar. Dessa öar med kristallklart vatten är fortfarande till stor del okända för turister. Upptäck undervattensvärlden runt dessa öar för några av de bästa snorkling och dykningsplatser i Thailand. Det klara vattnet stöder rika korallrev, hummer och cirka 25% av världens tropiska fiskarter, bland lionfish, angelfish, butterfly, havsabborrar, trumpet och andra. Delfiner är vanliga och möten är möjliga också.

Koh Lipeh är den minsta av en grupp öar (Koh Rawi, Koh Adang, Koh Butang) och dessa öar bildar längst ner i södra Thailand gränsen. Det finns gott om dykplatser i den lilla skärgården, från de grunda små block i kanalen till mer utmanande och djupare formationer på öns punkter där strömmen kan vara mycket stark och synlighet sjunker till 5 meter.

De Lipeh reven är i gott skick för dykning där du kan njuta av vackra hårda korallformationer, många revfiskarter. Stingrockor finns det gott om i området. Dykning på ön där strömmar ta in vatten från djupet är det möjligt att stöta på pelagisk fisk. På grund av dess sandbotten och morfologi är det bättre att undvika full och nymåne vid dykning vid Lipeh eftersom strömmarna kan vara mycket stark, vilket orsakar sandspridning och minska sikten.