Myanmar

Mergui skärgården i Myanmar omfattar 800 små öar norr och öster om Burma Banks. Vissa öar erbjuder enorma stenblock, mjuka koraller och utmärkt sikt. Andra, såsom Black Rock och Shark Cave erbjuder väggdykning, grottor och branter.
Regionen har varit relativt opåverkad av tidens gång det senaste halvseklet och det upprätthåller en mystisk aura av åren som gått.

När du besöker dessa öar kan du glömma dina bekymmer med en upptäcktsresa utmärkande av tid och obesvärad av andra som precis som du när du dykerDet är underbart att kunna utforska dessa fascinerande öar i sin ensamhet. Burma Banks är den mest kända dykningsdestinationen. Dessa öppna hav och vattensberg lockar stor fisk från de omgivande vattnen.

Adrenalinrika strömdyk är vad Burma Banks handlar om och hajmöten är nästan garanterat. 2 till 3 meter sjuksköterskehajar är vanliga med enstaka Silverspetshajsobservationer – man kan aldrig vara riktigt säker på vad du kan hitta här.

Andra invånare i Mergui skärgården inkluderar vitspets och valhajar. Mantor kan också ofta ses. Burma är lika attraktiv för dykentusiaster som amatörer med massor av hummer, krabbor och räkor – i själva verket, dessa är av mycket mer mångfald här än i de mer populära av Thailand dykdestinationer.

Myanmar erbjuder dykning med regelbundna upptäckter av nya scener. En av de största attraktionerna här är att dyka in i det okända. Det kommer att vara underbart om du vill fly kommersialismen i närliggande Thailand

Dykningssäsong

Den rekommenderade tiden för dykning i Myanmar är från oktober till maj och de bästa förutsättningarna finns från december till april.
Under denna period är himlen  klar, haven är lugna så man kan utforska även de mer avlägsna platserna. Vid årsslutet kan haven vara tuffare och betydligt mindre gynnsamt.

Valhajar och mantor är mest sannolikt att upptäckas från februari till maj eftersom det är den tid då det finns mycket plankton.

Mot slutet av säsongen brukar sikten förbättras när vattentemperaturerna stiger till högst cirka 30 ° C. I den första delen av säsongen kan du förvänta dig vattentemperaturer i området 26 till 27 ° C.