Phuket

Inbäddat som en pärla i Andamansjön är Phukets det som upphöjer den över Thailands andra dykningsdestinationer och detta är en av anledningarna till att så många besökare kommer tillbaka för att dyka i Phuket år efter år.

Enkelt uttryckt är denna ö den enda utpost varifrån du kan besöka alla av Thailands främsta dykningsattraktioner med regelbundna liveaboard turer till de berömda Similan Islands, Hin Daeng, Richelieu Rock, liksom Burma.

Dykning i Phuket erbjuder ett brett utbud av intressanta lokala äventyr också med sina mjuka koraller, och väggdykning. Upptäck sjunkna skatterna i King Cruiser vraket, en bilfärja sänktes 30 meter ner i vattnet, en idealisk plats för djuphavsdykare. Sedan finns det en chans att dyka med mantor, delfiner och valar på Racha Noi South Point.

Eller om du är en angelägen fotograf kan du ta undervattensfoton av bläckfisk eller leopardhajar på Shark Point eller Koh Phi Phi. Shark Point är en serie tinnar täckta i färgglada mjuka koraller och levande med livet i havet. I närheten ligger Anemone Reef som är en annan höjdpunkt med magnifika anemoner och ett bra ställe att se clownfisk och hitta sköldpaddor.

Phi Phi-öarna är på ytterligare avstånd men fortfarande ofta besökta av dykningsdagsturer ut ur Phuket. Dessa ständigt populära öar ger fantastiska väggdyk där du kan hitta revhajar och havsabborrar samt mindre marina skatter såsom pipefish och bläckfisk. Resan till Koh Phi Phi är värt att göra för den storslagna naturen på egen hand.

Med oslagbar tillgång till alla de bästa dykningen i Thailand med sina egna varierande och fascinerande undervattensvärldar plus dess legendariska attraktioner av fantastiska stränder och dunkande nattliv. Phuket är fortfarande mycket populärt bland både unga semesterfirare och erfarna dykare.