Orter och öar

Det finns många härliga orter, stränder och öar i Thailand att dyka på. Många fina platser går att hitta, speciellt på öar och de många soltimmarna gör också att ljuset under vattnet är bra vilket på grund dykning inte kräver någon speciell belysning med i sin dykutrustning. Många åker till Thailand och dyker just på grund av det klara havsvattnet, de färgglada korallerna och växterna under vattnet och de exotiska och ofarliga fiskarna som finns att se. Många reser till Thailand för att ta dykcert som en del av semestern.

En av de öar som finns att besöka är Koh Samet som ligger i provinsen Rayong. Det är ett naturreservat som är känt för sina vita stränder och många stränder. På Koh Samet går det att utgå från någon av de ett dussin olika stränder som finns för att dyka i klart vatten med härliga vyer över en djup botten.

En annan populär ö-grupp att besöka för att dyka i Thailand är Phi Phi som ligger i södra Thailand. Även om Tsunamin 2004 förstörde mycket av byggnaderna på ön så är fortfarande naturen bevarad och här finns kända stränder från Hollywood-filmer som ’The Beach” med Leonardo DiCaprio. Den fantastiska naturen både över och under vattenytan på Phi Phi har imponerat många och här kan man se mycket dykare.

Många andra orter och öar finns att utgå med dykning i Thailand från och det är mest en smaksak om vilken ö eller vilken ort med stränder som låter mest lockande. Man kan även söka sig till någon av öarna Koh Chang, Koh Ngam, Koh Kham, Koh Maak, Koh Kut eller Koh Sichang. För dig som ska till Thailand för att dyka så är det ett tips att kolla runt på bilder bland de olika öarna och orterna men också se vad andra dykare har sagt om dykupplevelser från just den ön eller den stad på Thailand som du funderar på att åka till för att dyka och uppleva nytt klimat.

De flesta brukar dock välja att ta sig till de lite mer kända stränderna och öarna för att dyka vilket är bland annat Krabi, Phi Phi (som tidigare nämnt), Khao Lak och Koh Lanta. Oftast är det Koh Lanta som dykare mest tycker om att besöka just på grund av sin unika natur men även för att hotellen är många och bra samt människorna trevliga. Det man får vara beredd på när man tar sig till en ort eller en ö med stor popularitet är att det är mycket turister som väljer att åka dit, precis som du.

Vill man söka ensamheten och försöka dyka fritt i ostörda vatten så rekommenderas det att utgå från en liten och relativt öde ö någonstans. Det finns som du säkert märker många möjligheter till dykning i Thailand och valet mellan olika öar och orter kan bli tämligen svårt.